Styling

Heb jij weleens nagedacht over de kracht van styling?

We dragen altijd maar de kleding die we leuk vinden, maar weten we ook of het goed bij ons lichaam past? We zijn eigenlijk allemaal amateurs qua kledingkennis. Daarom kan het soms heel erg verhelderend zijn om advies te krijgen van een professional. Ik leg het je even uit.

Wanneer je weet wat JOUW speciaal maakt, kun je je elke keer kleden voor succes!

Kledingadvies van een stylist

Professioneel kledingadvies

We denken allemaal heel goed te weten wat de mode is en wat de hedendaagse trends zijn qua kleding. Daarnaast weten velen van ons ook best wat we wel en niet mooi vinden. Toch kan een professioneel kledingadvies van een stylist een eyeopener zijn.

Heb jij het namelijk wel echt bij het rechte eind? Of zijn er zeker verbeterpunten aan te brengen in je kledingkeuze en stijl?

Een stylist kijkt namelijk met hele andere ogen naar je lichaam en de kleding die je draagt. Dit kan hele nieuwe perspectieven geven over je kleding. Je kan veel leren van een stylist over welke kleding je niet goed staat en wat je juist wel goed staat. Je leert dan met andere ogen te kijken naar je eigen lichaam en de kledingstijl.

  • Wat is je uitstraling?
  • Hoe kun je dit veranderen of verbeteren?
  • Wat past goed?
  • En wat juist totaal niet?

Welke kleding past bij je uiterlijk?

Je hoeft niet per se een hele nieuwe stijl je ontwikkelen, maar kan wel ontdekken dat een jurkje boven de knie bijvoorbeeld een ontzettend goed effect kan hebben op een klein lichaam, zodat je langer lijkt.

Een vrouw die altijd op kantoor werkt is misschien onbewust gevallen in een put van broekpakken en colbertjes. Een stylist zou haar nieuwe inzichten kunnen geven waardoor ze meer variëteit aan kledingstukken in haar kledingkast kan brengen. Hierdoor kan ze alleen door haar kledingkeuze te wijzigen haar imago bijstellen van ‘saaie kantoortrut’ tot ‘sympathieke collega’. Wat voor nieuwe kansen kan deze nieuwe kledingkeuze geven in haar carrière en leven?

Een stylist geeft een hernieuwd perspectief op je kledingkeuze. Een stylist is niet op zijn of haar mondje gevallen. Een stylist zal een eerlijke mening geven. Dit is niet dezelfde mening als de mening van je moeder. De stylist heeft ervaring en kennis van zaken. De stylist is zeker op de hoogte van de hedendaagse trends. Met deze kennis en ervaring schijnt een stylist een heel nieuw licht op je kledingkeuze en kan de stylist je dus passend, professioneel advies geven.

Wil jij ook wel professioneel kledingadvies ontvangen?

Wat zijn de voordelen van een stylingadvies

Even alle voordelen van het vragen van kledingadvies aan een stylist op een rijtje:

  1. Professioneel advies.
  2. Een andere blik op je kledingkeuze.
  3. Een hernieuwde variëteit aan kleding.
  4. Van een saai imago naar een interessant imago.

Hoe werkt het krijgen van kledingadvies van een persoonlijke stylist?

Heb jij al een stylist op het oog? Misschien heb je een naam gehoord van een vriend of vriendin. Stuur deze stylist eens een berichtje en vraag om meer informatie.

Het werkt gewoonlijk als volgt. Een persoonlijke stylist gaat samen met jou je huidige kledingkeuze bekijken en draagt verbeteringen en/of veranderingen aan. Zo geeft de stylist een nieuw beeld van jouw kleding, stijlkeuze en imago. Dit doet de stylist bijvoorbeeld door middel van een kleuranalyse, kledingstijlen en eventueel ook advies over make-up en haarstijl. Hierdoor zal je samen met de stylist bespreken wat het beste bij jouw lichaam en je persoonlijkheid past. Van top tot teen. Samen maak je je eigen persoonlijk stijl. Een stylist gaat soms ook mee winkelen om specifiek enkele kledingstukken samen te bekijken, te passen en aan te kopen. De stylist zal continue vragen: Wat vind je hiervan? Het zal een leuk dagje uit zijn waar je tegelijkertijd heel veel van kunt leren.

Winkelen

Kleuroverleg – Je zult ontdekken welke kleuren goed bij je passen. Het gaat hier om het aansluiten van de kleur van je kleding bij je huidtint, haarkleur, oogkleur, enzovoort. Maar natuurlijk komen je favoriete kleuren ook ter sprake.

Stijladvies op maat – Je krijgt persoonlijk advies over de beste kledingstijlen die passen bij jouw lichaamsvormen, de kenmerken van je lichaam en natuurlijk bij je persoonlijke smaak.

Make-up en haaradvies – Het is bij sommige stylisten ook mogelijk om advies op maat te krijgen over make-up en haar. Wat kan wel en wat kan niet? Dit hangt natuurlijk samen met de kleuren die goed bij je passen.

Samen winkelen – Stylisten hebben vaak ook de extra mogelijkheid om samen te gaan winkelen. Dit houdt in dat je na een gesprek samen op zoek gaat naar de kleding die het beste bij jou, je lichaam en je smaak passen. Het winkelen is natuurlijk gebaseerd op het advies van de stylist. Vaak is de tijd beperkt en heeft de stylist al enkele winkels in gedachte die aansluiten bij je nieuwe kledingstijl. Dat is makkelijk en efficiënt. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk halen uit de tijd en aandacht van de stylist.

Prijs – De prijs die je betaalt voor het kledingadvies is vaak een vooraf afgesproken bedrag voor een bepaald aantal uur. Helaas is daardoor vaak de realiteit dat je enigszins onder tijdsdruk staat. Hoe aardig de stylist ook is, hij/zij wilt niet enkele uren extra besteden aan een klant. Het is namelijk ook zijn/haar werk. Het is dus goed om deze tijdaanduiding als klant te respecteren. Wanneer je meer tijd wilt, kun je natuurlijk van tevoren een hoger aantal uur afspreken. Dan weet je zeker dat de stylist alle tijd voor je kan nemen.

Ken jij iemand die wat stijladvies kan gebruiken van een professional? Geef hem dan een middag met een stylist cadeau. Of kun je zelf ook goed kledingadvies ontvangen? Boek dan een samen of alleen stylist en ontvang stijladvies om maat.

Je zult dan nieuw voor de dag kunnen komen met een verbetert voorkomen. Stel je eens voor. Je kunt nieuwe kansen krijgen in het leven qua werk, liefde en vriendschappen. Je ware ‘ik’ komt veel beter tot uiting naar een persoonlijk stijladvies van een professioneel stylist. Wacht dus vooral niet te lang, maar haal vandaag nog je voordeel uit een afspraak met een stylist.