6 winkeltips die je leven voorgoed zullen veranderen

winkeltips

Winkelen… Of je houdt ervan of je haat het. Er zijn mensen die winkelen als hobby hebben en het heerlijk vinden om door de rekken te gaan. Anderen worden juist zenuwachtig van kledingwinkels en vervelen zich onmiddellijk. Wanneer jij dit lees, ben je waarschijnlijk een liefhebber van winkelen. Daarom geef ik je graag 6 zeer waardevolle winkeltips die je leven voorgoed zullen veranderen.

Het doel van deze tips is dat ze je kunnen helpen om de perfecte kledingkast te verzamelen vol met kledingstukken waar je blij van wordt. Hoe doe je dit? Lees de volgende tips maar eens door.

  1. Wacht niet met winkelen totdat het moet.

Ik kan uit eigen ervaring spreken dat dit een belangrijke regel is, maar ook lastig om te volgen. Ik heb zelf al eens in de situatie gezeten dat ik op een bepaald moment min of meer een nieuwe kledingkast vol met kleding moest kopen. Door drukte had ik geen gelegenheid om eerder te gaan winkelen. Opeens waren heel veel kledingstukken eigenlijk aan vervanging toe. Ik had nieuwe zwarte pumps nodig, een zwarte broek, een spijkerbroek met een goede pasvorm, een blouse, jasje, enzovoort. Of misschien heb je dit weekend een leuk feestje waarvoor je nog graag de perfecte jurk wilt vinden.

Wanneer je op zoek bent naar iets specifieks, is de kans groot dat je het niet zult vinden. Zo werkt het gewoon. Zoek je, dan vindt je het niet. Zoek je het niet, dan zie je het overal.

pumps

Wacht dus niet te lang met winkelen. Heb je je kleding snel nodig? Er zijn shops die vanavond nog kleding bezorgen. De oplossing is om vaak te winkelen, maar niet te veel tegelijk te kopen. Als je dan toevallig een fantastische broek met perfecte pasvorm tegenkomt, koop je deze meteen. Ook wanneer je eigenlijk een ander doel had die dag. Wanneer je het zo aanpakt, zal je merken dat je na verloop van tijd een kledingkast hebt verzameld vol met uitgebalanceerde kledingstukken. Fantastisch! Dit is de droom van menig persoon. Maar het heeft wat tijd en doorzettingsvermogen nodig.

  1. Koop wat je mooi vindt, niet wat je denkt nodig te hebben.

Ik geloof niet dat het goed is om iets te kopen waarvan je denkt dat je het moet hebben. Wanneer je geen zwarte pumps draagt, is het ook niet nodig om deze in je kledingkast te hebben staan. Ook niet wanneer dit de mode is. Of wanneer je een fantastisch jasje of blouse hebt gevonden die helemaal past bij jou, maar de winkel heeft niet meer je maat, koop het dan gewoon niet. Wanneer je het niet gaat dragen, heeft het echt geen zin om er je geld aan uit te geven. Wees dus realistisch.

mooie kleding kopen

Dus wanneer je in het kleedhokje jezelf afvraagt “zal ik het wel of niet kopen?”, stel jezelf dan juist de vraag: Vind ik het leuk? Het klinkt simpel, maar ik zeg het je dat het werkt. Het is ontzettend belangrijk om kleding te verzamelen die je echt mooi vindt. Je moet realistisch zijn en de juiste keuzes kunnen maken.

  1. Kun je het combineren?

Dit is een andere gouden regel. Wanneer je iets koopt, zou je het eigenlijk altijd moeten kunnen combineren met iets anders uit je kledingkast. De regel hierbij is dat je tenminste 3 kledingstukken moet hebben waarmee je een nieuw kledingstuk zou kunnen combineren. Dan is het de moeite waard om het te kopen.

Waarom? Als je tip 2 hebt opgevolgd, wordt je al blij van het kledingstuk. Dat is het belangrijkste. Maar je moet het gaan dragen. Wanneer je dus kekke schoenen hebt gevonden in felle kleuren waar je helemaal blij van wordt, maar die echt nergens bij passen, dan zal je ze niet gaan dragen.

Deze regel weerhoudt je er dus ook van om buiten je eigen comfortzone te treden wat betreft kleding. Hou het lekker dicht bij jezelf en koop kleding die bij jou, je persoonlijkheid en je kledingstijl passen.

  1. Kleed je om te gaan winkelen.

Ben jij een persoon die graag al zwetend en zonder make-up gaat winkelen? Waarschijnlijk niet. Dat is geen goed idee. Bereid je dus goed voor, ook wat betreft de outfit die je draagt wanneer je gaat winkelen.

Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe jurk wilt kopen, maar je draagt een sport-bh met ongewassen haar, dan staan alle jurken je waarschijnlijk slecht. Niets is dan leuk.

Kleed je om te gaan winkelen

Je hoeft ook weer niet met een dikke laag make-up op de winkels door te struinen alsof je daarna bij de koningin op bezoek gaat. Maar wat passende kleding doet het goed. Bijvoorbeeld een paar hakken en je haar leuk omhoog steken. Je zult merken dat je dan veel beter kunt inschatten of een jurk dé jurk is. Dan koop je iets wat echt mooi is, in plaats van een jurk waar je later spijt van krijgt.

  1. Pas het aan!

Natuurlijk heb je dit eerder gehoord, maar het is echt waar. Je weet pas hoe het staat wanneer je het aanpast. Soms kan iets er prachtig uitzien op de hanger, maar staat het model jou absoluut niet. Of andersom. Het is ook belangrijk om verschillende pasvormen en modellen te proberen. Dan krijg je een idee welke stijl het beste bij jouw lichaam past. Wanneer je dit van jezelf weet, helpt niet ongelooflijk veel bij het online winkelen (tip!).

  1. Weet wanneer je geld mag uitgeven en wanneer je de vinger op de knip moet houden.

De manier om een uitgebalanceerde kledingkast te krijgen, is het kopen van een goede mix van dure en goedkope kleding, bekende merken en onbekende merken. Mijn motto tijdens het winkelen is daarom: geef geld uit aan dingen waarbij je het ziet. Dus bijvoorbeeld een mooie leren handtas, een mooie print, goede schoenen, en een mooie avondjurk. Daar zie je dat een duurder product echt mooier is. Maar leggings en tanktops kun je prima bij de H&M kopen.

Besteed je geld dus liever aan kleding waar je veel plezier aan hebt. Dan is dit de investering echt waard.

Wat vind jij van deze tips? Wellicht heb je nog aanvullende tips. Ik wens je sowieso heel veel plezier met het winkelen.