Kleding online kopen

Waar koop jij je kleding online? Er zijn ontzettend veel online kledingwinkels. Veel mensen kopen tegenwoordig hun kleding online, omdat online kleding koper super makkelijk is. Wanneer we onze ervaringen uitwisselen, worden we er allemaal beter van.

Grijze kleding

De grote merken

Alle grote winkels bieden aan hun klanten ook de mogelijkheden om online kleding te kopen. Ze hebben dus een webshop. Dit biedt heel veel voordelen. Ik heb ze even voor jullie opgesomd:

  • Makkelijk de juiste maat vinden.

In een normale winkel moet je tussen de stapels kleding de juiste maat vinden. In sommige winkels kan het een rommeltje zijn, zoals bij de H&M en de Zara. Dan ligt alles door elkaar. Soms kun je de juiste maat pas vinden nadat je 10 minuten hebt gezocht. Vaak zijn de meest populaire maten al weg. Het is ontzettend makkelijk dat je online meteen de goede maten kunt vinden en de beschikbaarheid.

  • Een goed overzicht van de collectie.

In een normale winkel kan je gerust alle kledingstukken uitgebreid bekijken. Voor veel mensen is dit juist de hobby. Het is toch ook heel gemakkelijk dat je online meteen duidelijk de kledingstukken kan zien en zelfs kan bekijken op een model. Met name de pasvorm is dan goed zichtbaar.

  • Geen drukte.

Een winkel kan soms echt overweldigend druk zijn. Het staat vol met mensen, mensen die willen passeren, lange rijen voor de paskamers, bloedhete paskamer en tenslotte een lange rij voor de kassa. Wil je deze drukte vermijden? Dan is een webshop ideaal.

  • Makkelijk aanbiedingen vinden.

Wanneer het uitverkoop is, zijn de mooiste artikelen vaak als eerste weg. Online kun je heel gemakkelijk de kleding in de uitverkoop vinden en bekijken.

online winkelen

  • Ruilen is heel makkelijk.

Wanneer je kleding in de winkel hebt gekocht, maar je toch niet tevreden bent, moet je weer terug naar de winkel en wachten in de rij bij de kassa om je geld terug te krijgen. Wanneer je het online hebt gekocht en je bent toch niet tevreden, stop je het weer terug in dezelfde verpakking, plak je gemakkelijk de retoursticker erop en geef je het weer af bij het postkantoor. Vaak kan dit zelfs bij de Albert Heijn, voordat je de boodschappen gaat kopen. Een stuk makkelijker en efficiënter.

Ben je nog niet overtuigd? Ik wel. Dat neemt niet weg dat ik nooit meer naar een winkel ga. Ik vind het nog steeds heerlijk om te winkelen. Om door de rekken te gaan en alles te bekijken wat me aanspreekt. Het geeft nog steeds een heerlijk gevoel wanneer je een prachtig kledingstuk vindt voor een klein prijsje. Maar, dit laatste kan ook online.

Bij welke webshops koop ik mijn kleding?

Eigenlijk is online winkelen niet hetzelfde als offline winkelen. Wanneer je gaat winkelen in de stad, ga je naar alle winkels die je aantrekken of waarvan je weet dat ze er leuke kleding verkopen. De rest sla je over. Bij online winkels heb je eigenlijk altijd je favorieten. Ook ik heb zo mijn favorieten. Ik deel deze graag met jullie.

  1. ASOS.com.

Dit is veruit mijn favoriete online  kledingwinkel. Het is een kledingwinkel uit Engeland. Ze verkopen kleding van alle bekende merken, maar hebben ook hun eigen low-budget kledinglijn. Alle kleding is ontzettend hip en trendy. Hier vind je zeker de nieuwste mode, maar ook de rare mode-uitspattingen.

online kleding kopen

Wat ik top vind aan ASOS is dat ze kleding verkopen van zowel de dure merken als van goedkope, budget merken. Iedereen kan hier slagen, onafhankelijk van het geld dat je te besteden hebt. Ik ben zelf ontzettend fan van de alternatieve hipster kledingstijl. Daar loopt deze webshop van over.

Ik ben zelf ook groot van van ASOS doordat je heel gemakkelijk hun zeer aantrekkelijke aanbiedingen kunt vinden. Deze staan namelijk gegroepeerd. Er zitten soms echt prachtige kledingstukken bij, in een populaire maat, met 50 procent tot 75 procent korting. Dat vind je nooit in een normale winkel.

  1. Zara.com.

Ik vind zelf dat Zara ontzettend leuke kleding verkoopt. Het is trendy, basic en Zara kleding heeft vaak een goede pasvorm. In de winkel is het vaak een zooitje, is het bloedheet en zijn populaire maten uitverkocht. Regelmatig keer ik mij dus tot de internetwinkel.

  1. Boohoo.com is ook een Engelse online kledingwinkel. Ook hier vind je de nieuwste mode voor een hele betaalbare prijs. Dat is de manier om er altijd modieus bij te lopen.

Makkelijk retour sturen

Het beste aan online winkelen, is dat je de kleding heel gemakkelijk weer retour kunt sturen. Met name ASOS is hierin echt een voorbeeld.

Het is namelijk een dingetje met het internet. Je kunt de spullen die je koop niet zien, voelen of beleven. Wanneer je iets op internet koopt is de kans groter dat het toch niet helemaal is wat je ervan verwachtte. Bovendien kun je kleding niet even passen in een internetwinkel. Dit doe je pas wanneer je ze thuis ontvangt. Bij steeds meer webwinkels is het daarom heel gemakkelijk om de kleding dan terug te sturen.

Kleding retouren

Wanneer je bijvoorbeeld van ASOS een pakketje ontvangt, zou je deze voorzichtig moeten openen. Je past dan de kleding. Als het dan niet bevalt, stop je de kleding gewoon weer terug in dezelfde verpakking. Je dient dan de originele pakbon erbij in te doen en de retoursticker op de verpakking te plakken over de aanwezige adressticker met jouw gegevens.

Het mooie is dat kleding retouren bij steeds meer internetwinkels gratis is. Je dient dan wel het pakketje weer af te leveren bij een postkantoor, postpunt of bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Deze nemen het pakketje dan gratis aan en sturen het voor je terug. Binnen enkele dagen heb je een bevestiging in je mailbox en even daarna ontvang je ook het geld weer terug op je bankrekening.

Toch geeft mij dit nog steeds wel kriebels. Wat als het pakketje niet aankomt? Wat als ze het niet goed verwerken of noteren? Daarom maak ik altijd een foto van het retourformulier, zodat ik een bewijs achter de hand heb welke artikelen ik heb teruggestuurd. Ook krijg je altijd een ontvangstbewijs van de verzending bij het postkantoor. Deze bewaar ik ook goed totdat ik het geld op mijn rekening heb ontvangen. Op deze manier loop ik minder risico. Het is echter bij mij nog nooit fout gegaan.

Diverse manieren betalen

Waar in het buitenland men veel de creditcard trekt, is Nederland is iDeal een erg veelgebruikte betaalmethode. Met iDeal betaal je je kleding vooraf. Maar wist je ook dat er betaalmethodes zoals Klarna, Billink en Afterpay zijn waarmee je je kleding achteraf kunt betalen?

Dus 10 punten voor het online winkelen van mij!