Winkelen in Amsterdam

De beste winkelstad: Amsterdam

De mensen die erg van winkelen houden, krijgen er niet snel genoeg van. Ben jij ook zo’n persoon? Ik deel graag met jou mijn favoriete stad in Nederland om te winkelen. Ik heb het dan natuurlijk over kleding kopen. Mijn favoriete winkelstad voor kleding is Amsterdam.

Waarom Amsterdam? Kort gezegd door het diverse aanbod aan winkels. In Amsterdam vind je alles. Maar je moet wel even weten wat, hoe en waar. Ben je benieuwd? Ik geef je graag tips uit mijn eigen ervaring.

Amsterdam: een diverse winkelstad

beste winkelstad

In Amsterdam kun je qua kleding alles vinden wat je wilt. Dat vind ik heerlijk. De kledingwinkels zijn niet allemaal geconcentreerd in één winkelstraat. Eigenlijk heb je verschillende plekken in Amsterdam waar je bepaalde winkels kunt vinden. Veel bezoekers naar Amsterdam hebben de onbeargumenteerde aanname dat in de Kalverstraat alle kledingwinkels van Amsterdam te vinden zijn. Dit is absoluut niet waar. Ik kan me voorstellen dat Amsterdam in dat geval vrij teleurstellend zou zijn. Er zijn in Amsterdam echter ontzettend veel leuke plekken waar je naar hartenlust kunt winkelen.

Dan vraag jij je natuurlijk af: Waar? Ik geef je graag een aantal fantastische plekken in Amsterdam waar je kunt winnen. Dit is niet de bekende Kalverstraat, maar juist de andere plekken in de stad.

Jordaan

De Jordaan is heerlijk. De straatjes en huisjes zijn ontzettend karakteristiek. De Jordaan is heel erg trendy. Dat wil zeggen dat alles duur is, maar wel heel mooi en lekker. Je vindt er de snob en de yup. De winkels zijn hierop aangepast.

Maar het is heerlijk om door de smalle straten te lopen en te genieten van het uitzicht en de sfeer. Neem een lekker kopje koffie bij een van de velen koffietentjes. En ga lekker lunchen bij een heerlijk Amsterdams restaurant. Lekker tussen de yuppen. De Jordanees zal je hier niet snel meer vinden, maar wanneer je houdt van de yuppen lifestyle is de Jordaan de plek voor jou om een dagje rond te struinen.

9 straatjes

9 straatjes amsterdam

De 9 straatjes zijn (letterlijk) 9 straatjes. Ze liggen vlakbij de Kalverstraat. Je kan er zo naartoe lopen. Slechts 5 minuutjes lopen. Vanuit de drukke Kalverstraat, waar je over de toeristen en de dagjesmensen heen loopt, zijn de 9 straatjes echt een verademing. Het is er niet bepaald rustig, maar wel heerlijk Amsterdams.

In de 9 straatjes vind je met name winkels die niet tot ketens behoren. Het zijn echt unieke winkels met unieke kleding. Ook zijn er een aantal hele schattige tweedehands kledingwinkels.

Het zijn 9 kleine straatjes die tussen de bekende grachten inliggen. Tussen de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht in. Drie straatjes op een rij. Drie maal drie dus. Elke keer loop je dus over de prachtige grachten naar het volgende straatje. Dit geeft een ontzettend leuke sfeer.

West

Ken je West al? In Amsterdam West zijn verschillende opkomende buurten. Het leuke hieraan is dat het ontzettend hip is. Denk bijvoorbeeld aan de Hallen, de Van Galenstraat, Mercuriusplein, maar ook Bos en Lommer.

In deze buurten vind je steeds meer hele leuke, unieke winkels. Gewoon verspreid over Amsterdam West. Stap eens op de fiets en ontdek het voor jezelf.

Rivierenbuurt

De Rivierenbuurt ligt in Zuid, maar is niet zo sjiek als bijvoorbeeld de PC Hooftstraat. Dat maakt de Rivierenbuurt uniek.

De architectuur is prachtig en de straten heel gezellig. Je vindt hier van alles. Kledingwinkels, koffietentjes en unieke winkels. Focus je vooral op de Rijnstraat en de Maasstraat. Dit zijn de leukste straten. De Rivierenbuurt ligt tussen het treinstation Amsterdam Amstel en Amsterdam Rai in en is dus goed bereikbaar voor dagjesmensen.

De Pijp

De Pijp is een van de meest hippe buurten van Amsterdam. Iedereen wilt er wonen en er zijn. Dwars door De Pijp ligt de Albert Cuypmarkt. Op dez

Winkelen in de pijp amsterdam

e markt wordt ook kleding verkocht, maar dan meer type marktkleding. Er zijn op de Albert Cuypmarkt en in de omliggende straten ook heel veel erg leuke winkeltjes. Durf dus vooral de markt af te lopen en een zijstraat te nemen.

De Pijp is ook een echt uitgaansgebied. Er zijn ontzettend veel cafés en restaurants. Dit maakt De Pijp echt een hele leuke buurt. Overdag kun je gezellig over de markt lopen en de winkels bekijken. Je kunt er ook heerlijk lunchen en een borrel doen bij een van de vele cafés. ’s Avonds veranderen de cafés en restaurants in uitgaansgelegenheden. Veel plezier dus!

Utrechtsestraat

Dit is een van mijn favoriete winkelstraten in Amsterdam. Dit komt door de grote diversiteit aan winkels. De Utrechtsestraat loopt vanaf het Rembrandtplein naar het Frederiksplein, bij de Nederlandse Bank. Het is dus een relatief lange straat. De straat gaat over de bekende grachten en er loopt gezellig een tram doorheen. Je vindt er een grote diversiteit aan winkels. Van sjiek en casual tot boekenwinkel en platenzaak. Dit maakt het een heel erg leuke straat.

Leidsestraat

De Leidsestraat wordt vaak gezien als onderdeel van het winkelgebied Kalverstraat, maar is dit eigenlijk niet. De Kalverstraat loopt vanaf de Dam naar het Muntplein. Dwars op de Kalverstraat loopt de Heiligeweg, die als het ware overgaat in de Leidsestraat. Helaas komen er steeds meer toeristische winkels in de Leidsestraat. Toch vindt je er ook nog veel aparte winkels en warenhuizen. Het is aanzienlijk minder druk in de Leidsestraat dan in de Kalverstraat, waardoor dit een mooi alternatief is om de drukte in de Kalverstraat even te ontlopen.

Wil jij eens een dagje winkelen in Amsterdam? Loop dan vooral niet vanaf Centraal Station naar de Kalverstraat. Dit doet de massa al. De Kalverstraat heeft niets meer te bieden dan elke andere winkelstraat in Nederland. In Utrecht, Eindhoven, Den Haag en Rotterdam zijn precies dezelfde winkels te vinden als in de Kalverstraat. Kies daarom bij je bezoek aan Amsterdam voor een andere straat en laat je verrassen door de grote diversiteit, het andere winkelpubliek en de heerlijke winkels.

Amsterdam is de uitgelezen plek om echt een heerlijk dagje uit te hebben. Ik raad je aan om met de trein te komen. Je kunt eventueel vanaf een treinstation met de tram of bus verder gaan. Maar geniet van de stad. Loop lekker over een markt, ga heerlijk lunchen, neem een drankje op een terras en geniet van de hippe, trendy uitspattingen in Amsterdam. Ik weet zeker dat je dan een geweldig leuke dag zult hebben.

Mis jij nog een winkel of heb je zelf een winkel? Reageer gerust! Ben je een net beginnende winkelier? Wij hebben tips hoe je je eigen winkel kunt beginnen, van in contact komen met kleding leveranciers tot (mobiele) pinbetalingen accepteren. Veel succes!